В една от гостните на Дома за възрастни хора „Д-р Адриан Атанасов” са подредени 450 коледни украси. Те са изработени от Атанаска Шуманова, която живее в дома от пет месеца. „Коледните украси са моя подарък за Дома. В тях съм вложила сърцето си. То ми диктува къде да сложа червената панделка, шишарката или боровото клонче. Ето защо вярвам, че те имат положителен заряд и ще донесат късмет на своя притежател”, каза пред наш репортер Атанаска Шуманова. Тя е от София. Преди години открива фирма за производство на коледни украси, които се продават успешно на пазара. Впоследствие обаче се налага да я закрие. Инцидент с близък човек я довежда в Ботевград през 2004 година. Оттогава живее тук. „Аз нямам много близки хора, но в Ботевград намерих добри приятели. Доставя ми удоволствие да изработвам за тях коледни украси”, каза още Атанаска Шуманова. Нейните вази от папур украсяват всеки ъгъл в столовата на Дома и радват както персонала, така и неговите обитатели.
Стаята на усмихната жена също има празничен вид.
„Не съм изработила украсите сама. Помогнаха ми хора от персонала, домуващите също. Те осигуриха необходимите материали за коледните украси”, подчерта Атанаска Шуманова.
„Всеки, който желае, може да дойде при нас, за да си избере от коледните украси на леля Таня”, казаха от ръководство на Дома за възрастни хора.