Само за два дни е събрана подписка, в която участват 300 души от селата Радотина, Рашково, и Гурково. Те са против изграждането на фабрика за производство за дървени въглища в бившия стопански двор на Радотина. Подписката вече е внесена в еко-министерството, в РИОСВ-София област и в община Ботевград.
Според хората от Радотина и околните села подобна фабрика би замърсила въздуха, почвата и  водите на целия регион. Към подписката се очаква да се присъединят и жителите на съседното Краево.
„Радотина има най-чистия въздух в региона. През 60-те години даже са правени изследвания, които са доказали, че въздухът в Радотина е подобен на въздуха в Банкя. Тогава са имали намерение в селото да се изгради почивен дом за болни с белодробни проблеми, но не е направен заради липсата на канализация” – заяви кметският наместник Цветослав Борисов.
Фирма „Екокарб” е заявила инвестиционните си намерения да строи фабриката. Фирмата е регистрирана в София и предметът й на дейност е производство на дървени въглища.