4-годишно момче от Варна е с опасност за живота, полицията установява извършителя и обстоятелствата, при които са получени травмите. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР – Варна.

Тази сутрин около 8.30 часа е получено съобщение от МБАЛ “Св. Марина”, че четири часа по-рано в здравното заведение е доведено 4-годишно момченце, което е в кома. При прегледа е установено още, че то е със счупени ребра. Детето е на командно дишане и е с опасност за живота. От там отказаха да коментират как детето е докарано в това ужасяващо положение, но обясниха, че явно е малтретирано. Предприети са оперативно-издирвателни действия с цел установяване извършителя и обстоятелствата, при които са получени травмите. Изяснено е, че майката и детето са живеели под наем в кв. ”Аспарухово”.

Към момента са задържани всички от домакинството – майката, друга жена и двама мъже. Уведомен е прокурор. Извършва се оглед на местопроизшествието. По случая е ангажиран и съдебен лекар. Работата по случая продължава.

Началникът на детската клиника в университетската болница "Св. Марина" доц. Виолета Йотова каза, че малкият бил докаран сутринта към 4.45 ч. от болницата "Св. Анна", където е  бил приет в шоковата зала. Детето веднага е поставено на  апаратно дишане. Лекарите обаче видели синини по бузата и оток  на ухото, и започнали допълнителни изследвания. Освен последните наранявания, са открити и следи от стари травми.