Организирана престъпна група, занимавала се с кражби на селскостопанска техника, е задържана при полицейска операция.
Акцията е реализирана вчера от криминалисти на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) и колегите им от ОДМВР-Пазарджик, съобщават от пресцентъра на МВР.

В района на „Черната котка", те спрели за проверка камион с влекач марка „Рено Мидлум", шофиран от криминално проявен 44-годишен мъж. При последвалата проверка се оказало, че превозваният товар е трактор „JCB", откраднат ден по-рано от Велико Търново. Сигнал за изчезналата селскостопанска машина е подаден на 21 декември към 22.00 часа от собственик на тревненска фирма.

В камиона пътували още двама мъже - на 29 и 36 години. По-възрастният е с прякор Павето. И двамата са адресно регистрирани в столицата, криминално проявени за кражби и вече осъждани.

След като е установено, че тримата са автори на кражбата на трактора, те са задържани в ареста за 24 часа.

При претърсване на жилището в Панагюрище на 44-годишният, който управлявал камиона, са открити и иззети двигател и регистрационни табели от лек автомобил БМВ. Справка в системата на ШИС посочва, че колата е обявена за издирване от Испания.
Пак там са намерени регистрационни табели от трактор „JCB", приспособления за пренабиване на номерата на рами на автомобили.

Работата по установяването на съпричастността на задържаните и към други кражби на селскостопанска техника продължава, издирват се и други техни съучастници. Материалите ще бъдат докладвани на прокуратурата.