За 18-ти път МВР раздаде ежегодните награди „Полицай на годината". Лично вътрешният министър Цветан Цветанов връчи приза на топ полицай на 2011-та Пламен Петров от отдел „Наркотици" в ГДБОП. През април в столицата, благодарение на старши инспектор Петров, е заловен лидерът на група, разпространяваща наркотични вещества, разбита е и лаборатория за амфетамини, иззети са над 130 килограма марихуана. През юли, пак с помощта на Петров, е разбита организирана престъпна група в Костинброд, занимаваща се производство на синтетични наркотици, като при обиските са иззети 15 килограма дрога, съобщава националната информационна агенция News.bg.
Пламен Петров е роден през 1977 год. в Ботевград. През 2001 год. завършва Академията на МВР, специалност „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред”, а по-късно се дипломира по „право”. От 10 години е в системата на МВР. Най-напред започва работа към ОДМВР – София, а от две години работи в отдел „Наркотици” в ГДБОП.
Пламен Петров е семеен, има син. Съпругата му също е завършила Академията на МВР. В момента работи в Жандармерията.
Пламен Петров е син на Маргарит и Маргарита Маркови, известни в Ботевград като едни от най-добрите професионални готвачи.  

Снимки: БГНЕС, Пресцентър на МВР