Писателят Георги Виденов подготви за печат втора книга със свои размисли и афоризми. „Много рядко излизат от печат подобни книги. Моята книга побира в себе си житейски истини и мисли. Много хора, които са прочели първата ми книга, казват: „И аз това съм си го помислил.”. Хубаво, но мисълта е на този, който може да я изкаже, да я синтезира в едно изречение. Това всъщност е мотото на първата ми книга с размисли и афоризми”, обясни пред наш репортер Виденов. Според него поезията и прозата са стойностни само тогава, когато в тях има философия.
„Аз имам един разказ, озаглавен „Как се пише разказ”. В него обяснявам, че аз, за да напиша разказ, съхранявам случката, която ме е развълнувала, там някъде в гънките на мозъка. „Отглеждането” понякога продължава десетки години, докато се роди мисъл, идея, философия. Защото разказът не е да разкажеш нещо, разказът има смисъл, когато с него казваш нещо”, допълни авторът.   

Георги Виденов е роден във Врачеш. От 12-годишен живее в София. Завършил е специалностите „Българска филология” и „Психология”. Издал е три книги до този момент. Първата е озаглавена „Видения” и съдържа афоризми и разкази. Последвалите заглавия „Живи разкази” и „400 размисли, афоризми и сентенции” са продължение на първата книга.
Георги Виденов е публикувал свои творби в почти всички български списания за култура и изкуство, както и на страниците на някои вестници. Носител е на две награди от международни литературни конкурси в Англия и Испания. Конкурсът в Испания – „150 изживявания на 150 автори”, се проведе това лято. Той приключи с издаването на  Антология, в която са събрани най-добрите творби. През октомври книгата бе официално представена в кметството на испанската столица. В нея е публикуван и късият разказ „В Балкана” на Георги Виденов.
В Англия също излезе Антология, в която са включени два разказа на писателя от Врачеш.

Botevgrad.com публикува късия разказ „Феноменът жена” от книгата "Живи разкази" на Георги Виденов.

Аз май направих откритие. Откритие, което може да реши световни проблеми. Е, малко се поизхвърлих. Световни проблеми не, но ще реши много проблеми между мъжа и жената. До откритието не стигнах ей така, изведнъж. Нужни ми бяха години. Трябваше да ходя и пеша около пет-шест километра, в горещо време, по стръмен баир, за да проумея феномена жена.
И така – вървях по черен път към планината. Само на метри преди кръстовище срещнах жена и я попитах, наляво или надясно да продължа, за да стигна до търсеното от мен място. Тя много уверено ми каза да продължа наляво. Продължих. Ха тук да видя това място, ха там. Колкото вървя, толкова пътят става по-стръмен и в един момент се изгуби. Върнах се обратно до кръстовището и продължих надясно. Стигнах до търсеното място. Седнах морен да си почина. В този момент ми светна. Ами права е жената. Когато я попитах, тя беше с гръб към кръстовището и на нея пътят, който търсех, се пада отляво. Веднага се сетих и за моя позната. Още не познавах добре София и тя ми заобяснява как да стигна до мои близки. Обясни ми с най-малки подробности. И аз тръгнах. Вървях, вървях, половин София изминах, но такава улица не намерих. После се сетих, че тя, когато ми обясняваше, беше с гръб към къщата на близките ми. Затова ме насочи в обратна посока. Така разбрах една много съществена разлика между мъжа и жената – за мъжа дясното е дясно, а за жената дясното е ляво. Та, проблеми между мъжа и жената няма. Само трябва да се знае разликата!
Как не се сетих по-рано?!

А ето и няколко мисли на автора от първата му книга „400 размисли, афоризми и сентенции”:

Ако изживееш чужда радост – ще бъдеш щастлив!
Не вярваш!
Опитай!
Не можеш?!
Ами…научи се!

Малкият човек няма да порасне!
А големият няма да угасне!

Омразата разяжда като ръжда!
Хване ли те, спасение няма!

Не казвай на простия човек истината в очите – ще се обиди!
Кажи я на умния – той ще ти благодари!

Опознай себе си и по-малко ще грешиш!

В човека е заложено и доброто, и злото.
Доброто се проявява, когато има интерес!
А злото се проявява, когато му настъпиш интереса!