На всичките ни духовни чеда в Родината и извън нейните предели - молитствувам честита, мирна, здрава, доброплодна новата 2012г. Това казва в Новогодишното си слово Негово Светейшество Пратриарх Максим Български Българският патриарх.

Словото бе прочетено от Стобийския епископ Наум по време на Света Василиева Литургия по случай Васильовден. Литургията бе отслужена в храм-паметник "Св. Александър Невски" и на нея дойдоха десетки миряни.

На 1 януари всяка година Православната църква чества Новата година, големия християнски празник Обрезание Господне и прославя един от стълбовете на Христовата вяра Свети Василий Велики - Васильовден. Във всички епархии на Българската православна църква бе отслужена Света Василиева Литургия,пише БГНЕС.

В традиционното си Новогодишно послание българският патриарх поздрави сърдечно събралите се в храма с новата 2012г., която "тържествено се посреща навред по света с различни външни изяви". След това той отбеляза, че в храма хората са се събрали по ежегодна традиция братски да почетат този ден, но "по християнски в храма за изказване на благодарност на Бога за благодеянията, с които е дарил през изтеклата година".