Морето е на всички българи. Да го защитим!

Каква правова държава сме, ако народът няма право да се разпорежда със собственото си бъдеще? За първи път по инициатива на “Атака” в Бургас се проведе референдум за петролопровода Бургас-Александропулис. За пръв път думата има народът. Идеята бе подкрепа от ГЕРБ, ДСБ, СДС, ВМРО, Ред, законност, справедливост и много други политически формации.

Нашето море е застрашено. И ние, които не живеем на брега на Черно море, смятаме, че то е наше, българско. Любували сме се на изгревите и залезите, гмуркали сме се в дълбините му, забравяйки грижи и проблеми.

А сега морето има нужда от помощ, то има нужда от нашата защита. За да го запазим чисто за децата и внуците ни. Морето е на всички българи, затова всички трябва да го защитим.

Нефтопроводът ще увеличи риска от еко-катастрофи над 10 пъти. Полза от него ще имат само шепа хора, които вземат комисионни. Ангел Божидаров определи договора за петролопровода така: “На нас ни предлагат да заменим стадо елитни коне за едно яйце и то запъртък. Да рискуваме да загубим 2 милиарда сигурен приход срещу 30 милиона, това означава подписването на този договор”.

На 12 февруари експерти от ЕС също дадоха мнение за опасността от строителството на петролопровода и за това, че е икономически неефективно за България. Изводът е: Проектът опира до политическо решение.

Жалкото е, че управниците живеят на гърба на народа, а не се интересуват от неговото мнение. Време е да им покажем, че трябва да се съобразяват с нас. Ако обичаме морето, ако искаме то да е чисто, нека подкрепим бургазлии!