Момиченце на годинка е починало при падане във великотърновско село, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Велико Търново.

Вчера в РУП - Полски Тръмбеш е образувано досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост срещу неизвестно лице по повод получено в 12.55 часа съобщение от служител на ФСМП - Полски Тръмбеш за прието момиченце на 1 годинка от с. Раданово в безпомощно състояние с данни от родителите, че е паднало от легло при игра в дома си с двете си по-големи сестри - на 2 и 3 г. По време на извършената реанимация детето е починало.

При извършената проверка е установено, че децата са били оставени без родителски контрол. Майката А.Я. на 20 години отишла за хляб до съседите, а бащата С.Б. на 27 години отишъл на двора да сече дърва.

Децата си играели в стаята на леглото. В един момент най-малкото паднало от леглото и когато се прибрал вкъщи бащата го намерил на земята.

Извършени са огледи на трупа и в дома на детето с участието на съдебен лекар, служители при ОДМВР - Велико Търново и РУП - Полски Тръмбеш.

На сестрите на починалото дете е осигурена полицейска закрила и децата са настанени в дом за деца, лишени от родителски грижа - с.Страхилово.

В хода на разследването не се установиха данни за физическо насилие и данни за умишлено престъпление от страна на родителите.

Трупът е изпратен за аутопсия в МОБАЛ "Д-р Ст. Черкезов" - Велико Търново. Бащата е задържан за срок до 24 часа. Същият е с 2 криминални регистрации и 5 съдебни регистрации. Работата по случая продължава.