Премиерът Бойко Борисов, вътрешният и правосъдният министър, както и висши магистрати, провериха днес условията, в които вече работят Специализираният съд и прокуратура у нас.

"Сграда с мрачно минало и светло бъдеще" - така премиерът определи доскорошният дом на ДАНС, в който сега се намират специализираните съдилища. Видимо доволен от видяното, премиерът каза, че всичко което се е изисквало от държава като ремонт и реконструкции е вече факт и обеща при нужда капацитетът на помещенията да се разширява, предаде БНТ.

"Както видяхте и арестите, и те са в унисон с всички европейски изисквания за задържаните да имат необходимите условия. Много силно начало на годината заради ясния знак за абсолютна безкомпромисност на държавата към организираната престъпност - така новият правосъден министър определи първите дни от работата на специализираните съд и прокуратура", заяви премиерът.

Ръководител на Специализираната апелативна прокуратура Борислав Сарафов каза, че няма да бъдат пожалени усилия, за да се превърнат Специализираният съд и прокуратура в "един истински храм на справедливостта".