Петима, държали насила 23-годишен младеж, са заловени от криминалисти на Седмо районно полицейско управление, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Сигнал за възникналия проблем подал снощи към 20.00 часа приятел на младия мъж. Двамата живеели на квартира в кв. „Малинова долина”. Пред полицаите обяснил, че малко по-рано в апартамента дошли наемодателката К.К. на 49 години и приятелят й Г.С. на 58 години. Двамата квартиранти им обяснили, че не са доволни от условията на договора и искат да се изнесат, след като изчистят последните си сметки. По думите му жената се ядосала защото губела съвестни наематели и тутакси пресметнала щетите си на 2150 лева – сума, която според нея й дължали. Когато младежите категорично отказали, придружителят на собственичката извадил пистолет и ги заплашил, че докато единият не донесе исканата сума, другият ще остане в жилището като гаранция, че парите ще бъдат платени.

Криминалистите на столичното Седмо РУП реагирали светкавично. Разполагайки с информацията за въоръжен мъж и държан насила младеж, те внимателно проучили адреса, разбрали, че в апартамента пристигнало и „подкрепление” на рекетьорите - двама мъже на 26 и 30 години и дъщерята на К.К. В подходящия момент служителите на реда атакували адреса, на място задържали петимата и освободили младежа. Последвал и обиск на колата на Г.С. – „Фиат Браво”, паркирана пред жилищния блок, където бил открит и иззет 9-милимитров револвер „Блоу 38”.

Двете жени и тримата мъже са задържани в рамките на 24 часа, материалите по случая ще бъдат докладвани на Софийска районна прокуратура. Образувано е досъдебно производство по чл.142 А, ал.1 от НК.