На 9 януари т.г. „Чавдар” Етрополе се събра и замина веднага на лагер-сбор в Тополовград, където ще остане до 20 януари.
Там са 24 футболисти с новия им треньор. Предвидени са по време на лагера да изиграят две контроли: с отбора на Свиленград и с Литекс.
При хубаво време ще се приберат и ще продължат тренировките в Етрополе. За сега са уточнени датите за 3 контроли: на 28 януари с отбора на Своге; на 4 февруари със „Сливнишки герой” и на 8 февруари с „Локомотив” Мездра. След това ще се договарят датите и отборите за още 2 контроли.
В основния състав на отбора вече няма да играят Георги Пашов, Ивайло Яначков, Петър Тончев, Радко Мутавчийски, Иван Вълчанов, Димитър Пиргов и Тони Костадинов.
Тяхно място ще заемат младите попълнения от отборите на U’94 и U’93. Дошли са и трима играчи от „Литекс”.
Треньорският състав: Петър Пенчев и помощник Красимир Стоев.
Въпреки почти пълната промяна на отбора, ръководството на ПФК „Чавдар” Етрополе стоят на твърдата позиция, че това няма да се отрази на резултатите през пролетния полусезон. Нещо повече, след сливането на двете „Б” професионални групи, „Чавдар” Етрополе ще остане в новата „Б” група.
Увереността идва от това, че след като Христо Стоичков поема „Литекс” ще се получи по-тясна връзка между двете школи, Етрополската и тази в Ловеч. Това предвижда повече контроли, съвместни гостувания, по-натоварени и резултатни тренировки.
И, естествено, по-дори резултати по време на първенството. За успокоение на феновете на нашия отбор – „Чавдар” ще го има и в бъдеще!