Стойчо Петров - Чочо, който днес сложи край на живота си, разбирайки, че ще бъде арестуван за убийството на 17-годишната Мирослава имал криминално досие.

През 2008 година той е обвинен като поръчител на палежа на Мерцедес S-класа на пернишкия бизнесмен Ясен Миленов. При палежа изгоряло и БМВ-то на друг местен бизнесмен Росен Закса.

Чочо е бил и един от заподозрените в отвличането на 48-годишният Румен Монев, който бе пребит в района на крепостта "Кракра" заради борч от 50 000 лв. Въпросният Румен пък бил приятел от детинство на двамата братя бизнесмени Миленови.

По случая на Стойчо му била наложена мярка за неотклонение "задържане под стража". По късно той е осъден и е лежал в затвора.

Според приятели на Сточо Петров - Чочо той не е способен на убийство. Бил е добър човек и приятел, помагал им е в трудни моменти. Пред тях той е споделял, че престоят му в затвора бил кошмарен и трудно понасял, че е затворен на едно място.

Както вече писахме, Чочо е работил като охрана за пернишкия бизнесмен Федята. Последно е охранявал сина на главния архитект на Община Перник Маринела Чолева, който пък е гадже на сестрата на Мирослава - Елеонора.

Читатели ни съобщиха, че самоубилият се имал много дългове и залагал всичко, което имал.