Бившият служител на НСО подполковник Николай Марков направи скандални разкрития.

В предаването “Насреща: Люба Кулезич” по ТВ 7 той обяви, че службата се е превърнала в лична прислуга на президента Георги Първанов.

“Липсата на законовата рамка е с цел да се злоупотребява с тези служби – не от президента, а от човека Георги Първанов.

Пример за подобни злоупотреби е това, че няма обществена поръчка за доставка на горива и няма никаква прозрачност как се случва това. Липсата на закон дава правомощия на хората, които са без функции”, каза Марков.

През 2007 година той изготвя и предава доклад на Георги Първанов за безобразията в службата, след което бива уволнен. Заради този доклад Марков е подсъдим по 7 дела, а самият документ е бил потулен.

Запитан колко струват хобитата на президента, лаконичният отговор на Марков бе, че става дума за „много милиони лева”. Той добави, че Първанов има автомобили, които струват по 1 милион. “Около 200 души горе-долу излизат с президента на един лов например”, поясни ексслужителят на НСО. Според него по страст и по лов Георги Първанов много е надскочил Тодор Живков. Николай Марков уточни, че в НСО има специално оръжейна, в която има оръжия, пожелани от президента.