На възпоменателното тържество по повод 135-та годишнина от гибелта на Апостола на България Васил Иванов Кунчев – Левски бяха кметът на Общината инж.Богомил Георгиев, заместник-кмета Росица Христова, председателят на Общинския съвет д-р Цено Глогов, служители на общинската администрация, на местния музей, ръководители на обществени и неправителствени организации, директори на училища, представителна група на ОУ”Васил Левски” в с.Лъга, граждани. 
Тържеството по традиция се провежда всяка година пред морената с паметния знак за Левски.
Слово по повод годишнината произнесе кметът на Общината инж.Богомил Георгиев.
От историята се знае, че Левски е идвал 3 пъти в Етрополе по комитетски дела, където председател на Етрополския революционен комитет е бил Тодор Пеев. И този момент от неговия живот беше в центъра на приветственото слово.  
Ученици от училището в с.Лъга, чийто патрон е Апостолът Левски, поднесоха рецитал за живота, делото и неговата гибел. Свое стихотворение за Левски рецитира местният поет Георги Билев.
С едно минутно мълчание беше почетена паметта на великия българин.
Венци и букети с цветя положиха пред паметната плоча кметът на Общината инж.Богомил Георгиев, председателят на Общинския съвет д-р Цено Глогов, от името на Общинския комитет „Васил Левски”, от ОУ „Васил Левски” в с.Лъга, НЧ”Тодор Пеев”, Исторически музей в Етрополе, ОбС на БСП Етрополе, Клуб „Русофили”,  Професионална гимназия по строителство, ОУ ”Хр.Ботев” Етрополе, ОУ „Георги Бенковски” в с.Малки Искър, Организацията на инвалидите в Общината, Демократичен съюз на жените в Етрополе, от граждани.