Шефът на тайванкия гигант Foxconn сравни работниците в завода за сглобяване на iPhone и iPad с животни. В интервю за WantChinaTimes Тери Гоу казва, че управлението на милион човека е толкова сложно, колкото и на милион животни.

Тери Гоу, шеф на Foxconn, сравни работниците в компанията с животни     

„В Hon Hai (Foxconn) работят над един милион души. Човешките същества се явяват също и животни, а управлението на милиони животни е истинско главоболие", споделя Гоу.

На събрание на ръководството на Foxconn Гоу поканил директор на зоопарк, който прочел лекция за това как по-добре да се работи с животни, отчитайки особеностите на техния темперамент.

Гоу поискал от шефа на зоопарка да се постави в положението на ръководител на Foxconn - най-големия контрактен производител на iPhone и iPad устройства, за да разбере колко трудна му е работата.

Персоналът на Foxconn работи по 12 часа на ден, а преди пускане на нов продукт на Apple се стига до 16 часа. Средната заплата в заводите на компанията е около $250 на месец.

Foxconn се прочу със серията самоубийства на нейни работници в Китай. Най-често това става чрез скачане от покривите на предприятията.