14-годишно момиче от Велико Търново заблуди възпитатели и полиция, че е изнасилено, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Велико Търново.

Вчера, около 17.30 ч. в РУП – Велико Търново, е получен сигнал от управителя на Център за настаняване от семеен тип в града за това, че 14-годишна обитателка на дома е била изнасилена от две непознати лица. Около 17.00 ч. двамата неизвестни са я принудили да се качи в лекия им автомобил, с който са я откарали в един от кварталите на града, където в затревена местност единият от тях чрез използване на сила и заплахи се е съвукупил с нея, а вторият е чакал в автомобила.

По случая незабавно са предприети оперативно издирвателни мероприятия и процесуално следствени действия в резултат на което е установено, че същия ден момичето се е видяло със 17-годишния си приятел от с. Майско, ученик във великотърновско училище и живущ в общежитие към училището. Двамата отишли в стаята му и там осъществили доброволно полов акт. Когато момичето се прибрало в центъра, поради срам и страх измислило горепосочената фактическа обстановка, като умишлено е въвела в заблуждение служителите от центъра и органите на МВР. 17-годишният младеж е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Работата по случая продължава.