Участник в катастрофата, която претърпя фолк дивата Анелия, твърди, че истината за случилото се не е такава, каквато я представя пайнерката.

Списание "Блясък" публикува гледната точка на фолк певицата за инцидента, който претърпя по Коледа. Певицата разказа, че човекът, причинил злополуката, избягал. "Пътувахме за Русе. Изглежда водачът на другата кола не беше добър шофьор и се панира. Не успя да избегне ситуацията и просто спря на пътя. Добре, че карахме бавно, със съобразена скорост, защото иначе щяхме да се ударим челно и да има много по-сериозни последствия,  обясни тогава Анелия.

След излизането на броя обаче със списанието се свърза един от участниците в ПТП-то. Човекът се казва Мирослав Арнаудов и разказва своята версия за инцидента на магистрала Хемус.

Миро разказа, че се прибирал за Русе  със съпругата си, тъщата и двете си деца - момиченце на 7 месеца и момченце на 2 години. Забелязал, че в насрещното платно лек  автомобил започва  да изпреварва ТИР, който според него нямало да успее и щял да се блъсне в неговата кола. За това Арнаудов намалил и спрял да аварийни светлини, за да избегне сблъсъка. Зад него спрял и бус. Когато автомобилът се пак успял да изпревари ТИР-а. Миро се върнал в лентата за движение.  Тогава го настигнал джипът на фолк певицата Анелия. "Започнаха да се движат успоредно с нас - ту се приближаваха към колата ни, ту се отдалечаваха". В следващия момент автомобилът на Анелия минал в лентата им и натиснал спирачки. Арнаудов се принудил да спре рязко, за да не се блъснат. "От джипа излезе човек, който започна да ръкомаха заплашително. Заобиколих джипа, но този човек ритна много силна предната дясна врата на моя автомобил".

Не след дълго джипът на изпълнителката отново настигнал колата на Мирослав и ситуацията с избутването на пътя се повторила, твърди той. През това време съпругата му разговаряла със 112 и им съобщавала постоянно за положението им.  " Бях заклещен, затова минах назад, при което се ударихме в друг автомобил. Заобиколих джипа втори път и продължих напред. Децата ревяха и не можеха да се утешат.  При втория удар се счупил задния прозорец на колата му и стъклата паднали върху бебето, за чието нараняваме има издадено медицинско. "Защо тези хора си мислят, че имат право а ни подлагат на това?".

След като отишли в полицията в Русе, служителите на реда ги изпратили в КАТ, където по-късно пристигнала и Анелия, заедно с шофьора си и шофьорите на другата кола и на буса, които също пострадали в катастрофата. "С влизането си Анелия се разкрещя, държа се грубо и каза обидни думи. Не попита изобщо има ли пострадали - всички слушахме как тя бърза за участие и ние я бавим. А в колата, с която се ударихме, също имаше дете! Кой дава право на тези хора на саморазправа по пътищата, застрашавайки живота на децата ми?, пита Арнаудов.

Анелия остана твърдо зад думите си и не смята повече да коментира тази тема. "Той избяга от два инцидента, които причини. Нека хората си направят сами изводите! Явно е решил да изкара пари и затова злоупотребява със ситуацията, но аз няма да участвам в никакъв измислен сценарий, който цели да ме дискредитира. Няма да падна на това ниско ниво и да се обяснявам или пазаря за ситуация, в която нямам вина. Ще кажа само: Нека този човек бъде благословен!", пише списание "Блясък".