Тъкмо беше започнал да се стопява снегът от първия обилен снеговалеж и ни сполетя втори снежен ад. От два дни вали непрекъснато и не му се вижда краят.
Обстановката, която беше представена тази сутрин пред медиите на брифинг в Общината се измени значително през последните 3-4 часа. И продължава да се изменя.
Може би, за  разлика от първото натрупване на сняг, този път почистващата фирма се е заела по-сериозно да работи срещу втората вълна от обилен сняг.
Това беше отчетено и от заместник-кмета Росица Христова. В района на общината работят непрекъснато 7 снегопочистващи машини, които са разпределени по райони. Поне до сутринта нямаше непроходими улици и пътища, с изключение на Ямна – каза тя. Градският транспорт функционира нормално при зимни условия. И отново изключение е отиването до Ямна. Пътят до това село е част от Републиканската пътна инфраструктура и не е в задълженията на общината да го почиства от снега. Въпреки това, там живеят жители на Етрополска община, поради което фирмата по почистването работи и по този път.
Трудно се достига и до с. Оселна. На 1 километър преди селото не може да се отиде с превоз, поради, което на живеещите там хора са доставени хляб и продукти от първа необходимост на ръка.