Все повече младоженци предпочитат халките от сребро. Интересът към сватбените пръстени и въобще към бижутата от този вид благороден метал се дължи на ниската цена, която е между 5 и 10 лева за грам и включва изработката. Не трябва да пренебрегваме и факта, че среброто не предизвиква токсично въздействие върху организма, за разлика от масовата бижутерия, с която буквално е залят родния пазар. Това каза пред наш репортер местният бижутер Тихомир Лалов. 
„Сребърните халки, както и другите бижута от същия метал, задължително се подлагат на родиране. Това е техника, при която повърхността на сребърното изделие се покрива с родий, за да се избегне процеса на потъмняване и да се получи равномерен цвят. Родиранeто гарантира качеството на бижуто, предпазва го от потъмняване”, обясни Лалов. Според него комбинацията сребро-естествени перли с цвят на петрол запазва актуалността си и през тази година. Инкрустират се предимно култивирани перли, отглеждани в изкуствена среда. Те са по-малки и много по-евтини от перлите, които се добиват в естествена среда.
Естествените камъни, като родохрозит, яспис, тигрово око, също придават на сребърното бижу уникален и изящен вид.
Много ефектни и модерни са висулките „Листа от природата”. Те представляват истински листа от клен, липа, гинко билоба, галванизирани със сребро проба 1000. Върху покритието се нанася родий, който може да бъде светъл или тъмен. На листата може да се монтира седеф, естествени или скъпоценни камъни. Висулките се носят на велурена лента или походяща верижка. Същата технология може да се приложи и върху истинска роза. Монтирано върху поставка, цветето се вписва в стилно подредения дом или офис.
„Моите наблюдения са, че повечето хора имат изискан вкус и много добре могат да преценят кое бижу е качествено и кое не. Друг е въпросът, че има спад в търсеното на бижута от благородни метали и тава е нормално. Цената на грам злато в момента е между 70 и 90 лева плюс изработката, а в столицата надхвърли 100 лева за грам. Ежедневно при мен идват граждани, които предлагат за продажба стари семейни ценности – пафти, бижута, посребрени или позлатени прибори. Това е ясен сигнал, че българинът постепенно, но сигурно обеднява”, каза Тихомир Лалов.