На 30 януари Районен съд – Ботевград е наложил постоянна мярка „задържане под стража” на С.Ц./26 г./ и Р.П./20 г./, които пребиха по особено жесток начин и ограбиха 49-годишния П.К. от Литакаво. Потърпевшият има издадена медицинска експертиза за побоя. Това съобщиха на днешния редовен брифинг - РУП - Ботевград.
Извършителите на грабежа са автори и на други криминални прояви, осъждани са.

Припомняме, че на 27 януари, около 8.30 часа, кметът на с. Литаково сигнализирал в полицията, че при него бил 49-годишния П.К., който му казал, че две поредни нощи станал жертва на побой и грабеж. В сряда през нощта в дома му нахлул непознат мъж, който го набил и отмъкнал от дома му различни медни съдове.
Потърпевшият не посмял да съобщи в полицията за случилото. През изминалата нощ обаче „насилникът” се върнал, водейки със себе си още един съучастник. Двамата счупили прозорец, проникнали в дома на мъжа, нанесли му жесток побой и отмъкнали със себе си личната му  карта, документи от ТЕЛК и 40 лева. И този път мъжете го предупредили да мълчи.
Незабавно били предприети оперативно- издирвателни действия и благодарение на бързата реакция на криминалистите за броени часове са задържани извършителите.
Пострадалият мъж е бил транспортиран в здравно заведение с порезни  и прободни рани по крайниците, счупен нос и множество травми.