Във връзка с прекъсването на електричеството вчера в ботевградската гимназия и училище “Н.Вапцаров”  се обърнахме към ръководството на компанията ЧЕЗ-България. Ето отговорът, който получихме от пресцентъра на компанията:

“На 20 февруари в  обособено регионално звено мерене Ботевград от Дирекция "Обслужване на клиенти"/Направление "Дългове",е постъпила заявка за прекъсване на електрозахранването на клиенти с просрочени задължения ,съгласно Чл.42,(2) от Общите условия.

Въз основа на заявката и в изпълнение на заповед IND 300-360/30.01.2008г.на двете училища е прекъснато електрозахранването.Прекъсването е извършено след обяд /след приключване на учебният процес/ и продължителността му е траела около 30 минути.

В заявката за изключване фигурират двете училища със  задължения. Задълженията може да ги кажем само на титулярите по партиди.

Възстановяването на електрозахранването е извършено, но суми по плащане на първите вноски още не са постъпили

Здравейте,

Когато   има такъв проблем се отива в най-близкия Център за работа с клиенти и се подава молба за разсрочено плащане. Ако е до 1500 лв. на място се разсрочва на три вноски, като първата трябва да е около 30% от стойността. Ако е над 2500лв се изпраща информацията към отдел Дългове и от там се взима решение за разсроченото плащане.”