След бързата реакция на служителите от РУП- Етрополе са заловени двама младежи, откраднали 900 лева от автомобила на свой съгражданин

Вчера около 08.45 часа жител на Етрополе подал сигнал в районното управление, че от ползвания от него лек автомобил “Рено  Рапид” е открадната сумата от 900 лева. Местопроизшествието било посетено от дежурна оперативна група, която извършила оглед. Установено било, че кражбата е била извършена около половин час преди подаването на сигнала, а също така и че автомобилът е бил оставен отключен. Незабавно били предприети оперативно-издирвателни мерки и за изключително кратко време униформените стигнали до авторите на престъплението- В.В./19г./ и момче на 17 години и двамата от Етрополе, без криминални прояви до момента. Цялата сума, предмет на кражбата, била намерена и иззета, като една част от парите момчетата били скрили в пряспа сняг, а другата все още била у тях.
По случая е образувано досъдебно производство. Пълнолетният извършител е задържан за 24 часа, а малолетният му съучастник е предаден на родителите му след разпит.