Фолкгърло номер 1 за 2011 г. Галена е била изловена от полицаи с трева в дамската си чанта преди десетина дни, разкриват близки до певицата. Случката се развила във Велико Търново, където изпълнителката живее с половинката си Галин. Палавата брюнетка тъкмо се усамотила с приятел в близост до местно заведение и преди да дръпне няколко пъти от цигарата с марихуана, местните пазители на реда секнали удоволствието й. В този момент единствено известността помогнала на хитовата изпълнителка да не бъде арестувана.

Потърсена за коментар, Галена отрече това да е вярно. "Какво е това джойнт?", попита първосигнално фолкфурията, а след кратко разяснение за какво става въпрос заяви, че тя самата никога не е пушила каквито и да било цигари.

"Не обичам цигарения дим и затова никога не съм пушила", каза звездата, която посрещна Свети Валентин в чужбина. "Не съм в България, работя", потайно отбеляза певицата.

Преди дни пък се разчу, че в старозагорски клуб, където певицата имала участие, се наложило да изкарат всички клиенти на заведението заради бомбена заплаха. Взривно устройство, както и съмнителни вещи или предмети обаче така и не били открити. Управителката на клуба подписала, че гарантира сигурността на посетителите и веселбата продължила вяло с малцината останали.

Според очевидци Галена побързала да се прибере в хотела още след като ченгетата го опразнили, бясна от проваления купон. Тя заподозряла за телефонния тероризъм фенове на друга фолкфурия, която щяла да гостува на следващата вечер в същото заведение, коментират в гилдията.