Няма полицай в Ботевград, който да не познава 15-годишния Петърчо. Славата му се носи из цяло Софийско. Малък е, трудно чете, но е на"ти" със занаята на крадците, в който го посветили двама приятели от махалата.
Освен почти ежедневен герой на полицейските бюлетини, Петърчо стана герой на няколко вестникарски публикации в края на миналата година.
Бащата на Петър – Ангел Христов е в затвора, където излежава присъда за убийство.
На 22 февруари 2008 г. той уби софиянеца Кольо Иванов, с когото Ангел се познавал от 7 г. Ангел Черния го нападнал на улицата срещу СБА в Ботевград.
Убиецът го халосал няколко пъти с дърво и го удушил със сизал. Пребъркал джобовете му и взел 1000 лв. и мобилен телефон. После натикал трупа в багажника на колата "Деу Рейсър", с която Кольо пристигнал в града. Заровил го на сметище край Врачеш. За да прикрие прясно изровената пръст, нахвърлял отгоре парчета плат. По-късно продал колата за 800 лв.
Майката на Петър - Калинка навремето се трудела край магистралите, сега работи в Германия. Връща се през няколко месеца при семейството си, но в останалото време пращала пари.
За последните 3 години  Петър е хващан десетки пъти в кражби. Не всички са вписани в досието му.
Момчето многократно е хващано да краде пари от магазини. Най-голямата му плячка е 520 лв. от павилион за банички и сладки.
Задигал е храни и джиесеми. Петърчо може да се похвали и с цяла серия кражби на части от коли - на автокасетофон, тонколони, телефон и др. Като го хванат, не издава аверите. Признава си: "Трябваха ми пари", "Гладен бях". През лятото на 2010 г г Ботевград пропищя от кражби на портмонета. Петърчо и приятелите му набелязвали жертвите си в магазини и след като излязат им дръпвали портмонетата и чантите. Бандата се движила с велосипеди.
След 30 март м.г., когато Петърчо навършил 14 години му бе повдигнато и първото обвинение - за кражба на джиесем.  По-рано законът не го ловил. Хващали го и го пускали, защото до 14 г. децата у нас не носят наказателна отговорност. Преписките срещу тях се прекратяват и материалите отиват в комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Детето остава под контрола на обществен възпитател.