30-годишен мъж е застрелян в София през изминалата нощ. Сигналът за убийството е получен в полицията около 20 минути преди полунощ, съобщи БНР.

Убитият Асен Лазатров е прострелян с три куршума във входа на блока, в който живее, на бул. „Цар Борис III" 60. Един от тях е попаднал във врата, другите два - в гърдите.

Асен Лазаров се прибирал малко преди полунощ към блока, в който живее, с две жени, съобщи БТВ. Точно пред входа на блока звъннал телефонът му. Младият мъж оставил двете си приятелки и влязъл във входа, за да проведе разговора. Когато минали няколко минути и той не се върнал, двете отишли да го потърсят. Намерили го прострелян.

Полицията е разпитала вече съседите на Лазаров. "Добре възпитано момче е", казва негова съседка. "Идва, пие си кафето и си тръгва. Спортно облечен", казва жена от близкото кафене.

Мъжът е познат на полицията за притежание на наркотици. Главният секретар на МВР Калин Георгиев каза, че Лазаров е криминално проявен и полицията работи по всички възможни версии за убийството му.