Десет месеца условно, година и половина без книжка и 150 лв. глоба получи 27-годишната Полина Цветкова за това, че пияна засече трамвай с колата си и след спречкване с ватманката счупи дясната й бедрена кост, пише Труд.

Присъдата на Софийския районен съд (СРС) е потвърдена и от горната инстанция и вече е в сила. Според нея Цветкова трябва да плати и 10 000 лв. обезщетение на пострадалата Минка Димитрова, както и 950 лв. съдебни такси и разноски.

Екшънът, при който пострада ватманката, се разигра на 26 февруари 2010 г. около 5,30 часа на столичния бул. “Възкресение”. Ето как е описана случката от съдия Методи Лалов в мотивите към присъдата на СРС:

“Полина Цветкова вече е осъждана за шофиране след употреба на алкохол през 2008 г. Във фаталната сутрин тя се движела с колата си “Фолксваген Поло” заедно с приятелката си Александра Мандаджиева. При обратен завой тя се сблъскала с трамвай №18, който пътувал от ж.к. “Красна поляна” към центъра.

След удара Цветкова слязла от автомобила си, тръгнала към ватманката, която също била извън трамвая, и се нахвърлила върху нея с вулгарно обръщение и с думите: “Глей какво си ми направила колата!” Димитрова не останала длъжна и на свой ред започнала да обижда и да пита как Цветкова изобщо е получила книжка.

Шофьорката отвърнала: “Ей сега ще те оправя, циганко!”, и започнала да нанася шамари на Димитрова. Двете се хванали за косите и се наложило да бъдат разтървани от хората, станали свидетели на сблъсъка им. Но Цветкова отново се хвърлила върху ватманката, хванала я с ръце, преметнала я и двете паднали на улицата, при което Димитрова си чупи крака.”

Пред съда адвокатът на подсъдимата Станислав Алексиев пледира, че клиентката му се разкайва и съжалява. И че била предизвикана от ватманката и се е отбранявала.