Предизвестеният край на общинската фирма „Родина” вече е факт. Днес общинските съветници взеха решение фирмата да бъде обявена в ликвидация. Решението бе взето по искане на кмета Георги Георгиев, който мотивира предложението си с „преустановената производствена дайност в резултат на тежкото финансово състояние на дружеството и фактическата невъзможност за оздравяването му.”
За ликвидатор ще бъде назначен Милчо Илчев, управител на автогара-Ботевград. Той ще получава по 100 лева месечно възнаграждение, а срокът за извършване на ликвидацията е шест месеца, решиха съветниците.
Те освободиха от дръжност управителя на фирмата Николай Ненов. По  време на дебата обаче стана ясно, че договорът за управление на Ненов е изтекъл на 10 ноември м.г. От тогова досега той е подписвал документи за НОИ, НАП и други институции, въпреки че нямал право.  За да се валидизират тези документи, по съвет на юриста на общината съветниците взеха решение кметът да подпише анекс към договора за управление на Н.Ненов от 10 ноември 2011 до 23.02.2012г. За този период той трябва да получи възнаграждение от една минимална заплата месечно. Тези пари обаче ще бъдат изплатени, когато има реализирана сделка по продажба на имущество на фирмата. Да припомним, че и бивши работници на „Родина” имат да получават пари от неизплатените им заплати на обща стойност около 60 000 лева. Те също ще ги получат, когато има продажба на имущество.
Съветницте не освободиха от отговорност вече бившия управител.
Да припомним, че предишният общински съвет взе решение, с което извади от активите на „Родина” цялото й имущество и то премина в активите на общината. Кметът Г. Георгиев съобщи, че общината е сключила граждански договор за охрана на имуществото и плаща 300 лева месечно.