Двайсетгодишният Сашо Христов от къщата на Джошуа в Скравена стигна до полуфинала на шоуто „България търси таланти”. Представя се с авторски скеч „Ромът контрольор”, в който изпълнява едновременно ролите на контрольор от ромския етнос и на известни личности, които се возят в автобус. „Може да ви звучи абсурдно, но колелото се върти и никой не знае какви изненади може да му поднесе животът”, казва за скеча Сашо Христов. Той сподели, че се радва на успеха си в шоуто. „Не вярвах, че ще ме допуснат да участвам, а аз стигнах до полуфинала. Това ми дава надежда, че понякога мечтите се сбъдват”, допълни Сашо.
От девет месеца той живее в къщата на Джошуа – защитено жилище за младежи без родители, които на 18 години напускат социални домове и няма къде да живеят. Проектът осигурява подкрепа при търсене на работа и обучение за самостоятелен живот.
Да припомним, че къщата бе изградена със средства от благотворителен търг и с финансовата подкрепа на английската фондация „Трасел Траст”.
„Обиколил съм много домове за деца. Условията в тях не могат да се сравнят с тези в къщата. Тук се чувствам много добре. Приятно ми е да живея в жилище от семеен тип, да си приготвям храна, да съм свободен”, сподели още Сашо. Заедно с него в къщата са настанени още три момчета. Всяко разполага с индивидуална стая, а кухнята и трапезарията са общи.
Сашо Христов се явява на изпити като частен ученик, за да придобие диплома за средно образование. Обича да чете книги. Любимите му филми са „Беднякът милионер” на Дани Бойл и „Шерлок Холмс: Игра на сенки” под режисурата на Гай Ричи.
Голямата мечта на младежа е да стане кинорежисьор.