19-годишно момиче е в неврохирургия с два срязани пръста след грабеж в Съединение. Инцидентът е станал снощи около 21, 30 часа на ул. "Ком".

Златка Стоянова се прибирала от гости и почти била стигнала до дома си, когато пред нея изскочил мъж с черно яке и плетена маска. Извикал "Давай златото!" и девойката започнала да сваля пръстените и колието , което носела на врата си. На този етап от разследването все още не е ясно защо бандитът се е нахвърлил с нож върху момичето , макар че тя е предала доброволно накитите.

Златка успяла да се добере до къщата цялата в кръв и близките й извикали линейка. Тя е докарана в Пловдив, където лекарите са направили всичко по силите , за да спасят ръката й, която била със срязани сухожилия. Жертвата все още не е дала подробни обяснения, тъй като е била под упойка, разказва "Марица".

На този етап криминалистите от полицейския участък в Труд работят по версията за грабеж. Не е изключено нападението да е на друга основа, заради нараняването с нож.

Момичето живее с баба си и дядо си, а родителите му работят в Кипър. Семейството е с добро финансово състояние, Златка рядко излизала без златните си накити. Според близки на девойката , тя не е имала приятел и рядко излизала в компанията на младежи.