Бездомен пес нахапа по главата 9-годишно дете в Благоевград.

Това е поредният инцидент в общината, като този път нападението е станало в градинка. Анета-Росмари Вълкова си е играела на мястото, където някога беше двора на АПК-то. Около нея се навъртали и няколко от помиярите, с които хората от махалата и близкото кафене вече били свикнали.

Внезапно едното от псетата се спуснало към момиченцето и докато майка му реагира, го ухапало по главата. За броени минути пострадалата Анета е откарана в спешен център, където дежурният лекар д-р Борислав Андонов обработил раната и направил необходимите манипулации.

“За късмет раната е повърхностна, на челото е, малко над едната вежда. Поставихме “тапа” на раната, детето си е вече в къщи”, обясни д-р Андонов.

Новата кметска управа в Благоевград пое ангажимент до края на годината да построи кучешкия приют, който беше обещан от предишното ръководство. През последните години популацията на бездомни псета в града се увеличи, пише "Монитор".

Държавата ще даде възможност на общините по-бързо да се справят с проблема, като им позволи да строят т. нар. временни кучкарници. Къщичките за бездомните животни са само под навеси, което спестява разходи.