Алексей Кичатов, оправдан от Върховния касационен съд /ВКС/ по делото за убийството на бившия премиер Андрей Луканов, е бил бит в следствения арест, показа съдебно-медицинска експертиза.

Според заключенията на вещите лица, приети днес от Софийския градски съд /СГС/ по гражданското дело, което Кичатов води срещу Министерството на правосъдието, той е бил удрян с юмруци и тъп предмет по лявата страна на лицето преди заседанията на СГС от 22 и 23 юли 2002 г.

Тогава Кичатов се яви в съдебната зала заедно с Александър Русов, също подсъдим по делото "Луканов", с видими белези от побой по лицето и с разкъсани дрехи.

По време на днешното заседание неговият адвокат Живко Неделчев представи пред съда снимки от кадри на Нова телевизия и ТВ Европа, на които ясно се виждат контузиите на клиента му.

Съдът обаче отхвърли доказателствата, като даде възможност на адвокат Неделчев да изиска съответните телевизионни кадри, които в последствие да представи в съдебната зала.

Следващото заседание по делото, в което Кичатов съди Министерството на правосъдието за 30 000 лева, е насрочено за 2 юни.