Бившият кмет на Етрополе и настоящ общински съветник от местната коалиция "Алтернатива за Етрополе" инж. Милчо Цацов сигнализира, че е бил пребит заради свое разследване срещу фирма "Вас Мит" ЕООД и нерегламентирани плащания от общината към фирмата.
Инцидентът станал в петък след края на сесията на общинския съвет в града, когато трябвало да бъде гласуван бюджетът за 2012 г., пише в. "Преса".

Милчо Цацов излизал от сградата на кметството и поел към общинския паркинг, където по-рано паркирал джипа си.

"Бях причакан от двама представители на фирма "Вас Мит" и бях нападнат. Удариха ме в лявото око и два пъти в гърдите. Счупиха ми очилата. От общината излязоха хора и се развикаха, а нападателите ми се разбягаха", спомня си инцидента бившият градоначалник. Цацов незабавно подал жалба в полицията, където започва разследване под ръководството на дознател. Не след дълго полицията стига до двамата мъже, нанесли побой на общинския съветник - Д. Н. и В. П. "Има дело, ще ги съдя, извадил съм си и медицинско", категоричен е Цацов. Той си спомня, че братът на единия от нападателите преди време бил общински съветник и управител на въпросната фирма.

Цацов е убеден, че нападението над него е заради разследване, което започнал преди около месец срещу "Вас Мит" ЕООД, която се занимава със строителни и ремонтни дейности. През ноември миналата година общината платила на фирмата около 400 000 лв., без обектите на дружеството да присъстват в поименния списък, одобрен от общинския съвет. Плащането било гласувано и одобрено от мнозинството на ГЕРБ, подкрепено от настоящия кмет Богомил Георгиев, едва на 10 февруари тази година.

Във връзка с инцидента с Милчо Цацов общинските съветници от БСП разпространиха декларация със следния текст:

„Ние общинските съветници от Българска социалистическа партия, заявяваме, че проявеното насилие срещу колегата ни инж. Милчо Цацов след последната сесия на Общински съвет Етрополе е недопустимо. Смятаме, че физическото нападение срещу личността на общинския съветник поругава всички човешки ценности на съвременното общество. Декларираме, че в Етрополе за пореден път е заплашена свободата на словото, както и свободата на цялото ни общество. Стремежът на група хора да въдвори страх и чрез него да управлява Община Етрополе е неприемлив.

Ние общинските съветници от Българската социалистическа партия вярваме, че бъдещето на града ни е заложена на карта и крачката да се превърнем във втора Катуница е наполовина извървяна. Очакваме правораздавателните органи да изпълнят своите задължение и да докажат, че има държава, като приложат закона в цялата му строгост”.