Представители на ръководството на китайския град  Ханджоу посети днес Правец. Гостите бяха приети от кмета на общината Румен Гунински и председателя на общинския съвет Николай Яхов. Делегацията се водеше от заместник-председателя на Народното събрание на Ханджоу – Ван Джинсин.
Ханджоу е административен център на югоизточната провинция Джъдзян,  на 180 км югозападно от Шанхай. Населението на града и околностите му е над осем милиона души. Ханджоу е на възраст над 2000 години, стар център на занаятите и текстилната индустрия в страната, известен с производството на памук и коприна. Развити са хранително-вкусовата и леката, каучуковата и химическата промишлености. Живописните околности и курорти привличат туристи от цял свят.
Визитата на китайската делегация се осъществява с посредничеството на Дружеството  за българо-китайска дружба, а целта на посещението е представителите на китайските власти да се запознаят с правната и административна уредба на българските общини.
„Ние можем да пропагандираме в Китай условията за бизнес във вашия град и да помогнем за привличането на инвеститори” – заяви водачът на делегацията Ван Джинсин.
Китайските гости разгледаха и къщата-музей на Тодор Живков в Правец.