Таблетите с операционна система Windows 8 са по-подходящи за работа отколкото iPad, заяви търговският директор на Dell - Стив Феличе пред Ройтерс.

Стив Феличе вярва в шансовете на Dell на пазара за таблети     

През настоящата година Dell ще влезе агресивно на пазара за таблети с устройства под управление на новата ОС на Microsoft. Компютърният производител вече разполага с технологичен план за пускане на таблети.

Много компании, служителите на които ползват iPad, се сблъскват с редица трудности, твърди Феличе. Специалистите от ИТ отделите изпитват затруднения заради проблеми със съвместимостта, тъй като iPad ползва друга ОС.

Възниква и въпросът за сигурността. Dell възнамерява да представи решение, което удовлетворява всички потребности, обещава търговският директор на компанията.

Освен това изчислителната мощност на iPad не е достатъчно голяма. Друг недостатък е неудобното набиране на текст, смята още Феличе.

Dell ще пусне своите таблети с Windows 8 през втората половина на 2012 г. От компанията не разкриват повече подробности за бъдещите продукти, но Стив Феличе вярва, че Dell ще заеме своята ниша без проблем.