Общинският съветник от "Атака" в Стара Загора и регионален лидер на партията Михаил Михайлов е бил нападнат от разбеснял се циганин в понеделник на обед в покрайнините на Стара Загора, пише в. Труд.

Михайлов пътувал със свой съмишленик към  близкото село Еленино, когато видял встрани от пътя много боклуци край изоставена постройка. Михайлов слязъл, за да направи снимка на поразиите и купчините отпадъци.

"Изведнъж изскочи един ром и почна да ни псува и да ни вика да бягаме, че ще видим какво ще ни се случи", разказва пред Труд съветникът. Появила се и жена, която си смъкнала гащите и се разкрещяла да я снима гола. Това явно съвсем отключило агресията на циганина и той влязъл в къщата, за да вземе брадвата си. "Спусна се срещу нас, дори замахна. Не съм сигурен дали не я хвърли срещу нас. Уплашихме се и тръгнахме да бягаме към колата", разказва Михайлов.

Спътникът му обаче успял да направи запис с телефона си на нападателя. "За мен това е опит да убийство. Ще внеса питане до кмета колко са самонастанилите се в община Стара Загора, защото това не може да продължава така", обясни съветникът. По негови данни нападателят му бил от котелско село и отскоро се заселил в западния край на Стара Загора.

След като се отдалечили от брадваря Михайлов веднага се обадил на 112. На място пристигнала патрулка, а след тях се появил и екип на ВиК, защото се оказало, че самонастанилто се семейство незаконно се включило към наблизо преминаващ водопровод.

По случая е образувано досъдебно производство, уточниха от полицията. Съветникът пък признава, че трудно може да разпознае своя нападател. "Честно казано не го запомних по физиономия, защото не гледах него, а брадвата, но имам снимки", споделя за Труд Михайлов.