От началото на месец март бе даден старт на курса „Астрономия за деца“. Чрез него се дава възможност на децата да се докоснат до едно различно и вълнуващо изживяване. Обучението обхваща деца от III и IV предучилищни групи на ЦДГ №1 „Марийка Гаврилова“, ЦДГ №2 „Мария Мишева“ и ЦДГ №3 „Сашка“ в гр. Етрополе.
Възрастта от 5-7 години е много подходяща за поставяне на основите на астрономически знания, за създаване на верни представи за движението на Земята и небесните тела. Чрез игрови техники, задачки, упражнения, демонстрации и пояснения се създава интерес към астрономията, който в следващите образователни степени ще провокира у децата допълнително желание за получаване на повече знания и умения. Целта на това обучение не е да направи от децата астрономи, а да развие детското мислене, да разшири мирогледа им, да погледнат отвисоко, да се почувстват свободни, силни и сигурни в избора на целите си в бъдеще.
В края на обучението децата ще имат възможност да покажат пред родителите си усвоените знания в тази област.
От издателство „Мишле“ осигуриха безплатно книжки на децата за по-ефективен образователен процес. Всички деца с голямо желание и ентусиазъм се включват в работата по книжките. За да се запознаете и вие с тях може да посетите и разгледате уебсайта на издателството: http://www.mishle.eu
Благодаря на всички родители, които се оказаха отворени към новостите и пожелаха децата им да станат част от тази прекрасна инициатива.
Пенка Мачкърска