Тази година са определени две дати за честване на Световния ден на социалната работа – 20 и 26 март, като Международната федерация на социалните работници е приела седмицата между двете събития да бъде Седмица за действие. В тази връзка Дирекция “Социално подпомагане” – Правец осъществи редица инициативи за отбелязване на Световния ден на социалната работа.
На 20 март служителите от отдел “Закрила на детето” при Дирекцията организираха тренинг за деца в ДДЛРГ “Свети Иван Рилски” – с. Разлив, на тема “Пролетно настроение”.  Целта на проявата бе да  създаде положителни емоции и пролетно настроение у децата.
На 22 март в село Джурово се проведе беседа на тема “Превенция на ранните бракове и ранната бременност”. Тя бе предназначена за младите многодетни семейства. Те получиха полезна информация по въпроси за повишаване нивото на родителските умения, здравната култура и намаляване на риска за отпадане от училище на децата им. Инициативата беше реализирана от служители на отделите “Социална закрила” и “Закрила на детето” при дирекцията.
Седмицата за действие, посветена на Световния ден на социалната работа, бе финализирана с тренинг за родители. Той се проведе в ЦДГ „Индира Ганди” и основната му цел бе да формира родителска култура за вникване в проблемите, водещи до агресия у децата, както и за търсене на възможния изход от трудни житейски ситуации.
И след обявената от Международната федерация на социалните работници Седмица за действие, вратите на Дирекция “Социално подпомагане” – Правец остават отворени за жителите на общината, които се нуждаят от подкрепа или консултация.