По време на парламентарния контрол лидерът на "Атака" Волен Сидеров заяви позицията на партията по повод претенциите на Румъния за уточняване на морската граница с България.

Сидеров заяви категорично, че тези претенции са необосновани."Ние смятаме, че по отношение на изказването на румънския външен министър трябва да има реакция от държавните институции. По време на срещата ни с президента Росен Плевнелиев вчера той изрази непримиримост по въпроса. За съжаление, все още няма реакция по въпроса от Народното събрание и от Министерски съвет. Ние сме подготвили декларация по този застрашаващ българската идентичност въпрос. Срещата на румънския посланик с нашия зам.-министър на външните работи от вчера не решава проблема, защото се появи нова позиция, от която се разбира, че Румъния ще прати въпроса в съда Хага. В много чуждестранни агенции излезе информация, че в спорната акватория има залежи на газ. Искаме да знаем дали това е вярно. Искаме повече информация защо българската общественост не знае за проблема, който ни поставя в унизително положение. Не бива да се оставяме да бъдем рекетираме", каза лидерът на националистите.

Волен Сидеров обяви, че в неделя от 11 ч. от "Атака" организират протест пред румънското посолство в София по повод казуса.