Вероятно така би гласял един афиш за тази пиеса, ако гостуваше голям софийски или друг театър.
Само, че тази вечер във фантастичните перипетии в дома на един обикновен човек от „Римска баня” ни потопиха учениците от средния курс на СОУ „Христо Ясенов”, под вещото ръководство на своя учител Венцислав Вълов.
И няма да бъде справедливо, ако не споменем имената им, като отплата за труда и сполучливата им игра на сцената: Стефан Христов-ХІІ а, Наско Николов-ХІІ а, Полина Мицева-ХІ в, Пламен Пушкаров-Х б, Иван Йотов-ХІІ в, Никол Иванова-ХІ в, Християн Бойчин-ХІІ в, Теодора Мишева-ХІІ в, Стиляна Генчева-ХІІ в, Георги Гоцев-ХІ б, Никола Станев-ХІІ в, Петя Бранкова-ХІ в, Стефан Стефанов-ХІ в, Цветина Михайлова-ХІІ в, Петър Пешев-ХІ в и Цветан Цветанов-ХІ в.
Ролите, които пресъздадоха са на: Иван Антонов, Доцентът, Марта, Спасителя, Цеков, Диамандиева, Гечев, Режисьорът, Водещата, Майсторите, Таксиметрова колонка, Глухонямият и Комисията от трима члена.
Случката, която се разиграва, е съвсем тривиална от  първите години на т.н.соцреализъм. Пиесата е написана от Станислав Стратиев през 1974 г.
Когато се връща от почивка Иван Антонов заварва в хола си суматоха. В негово отсъствие, при ремонта на жилището му, съвсем случайно, е открита запазена римска баня от времето на Помпилиан.
Но това уникално откритие донася на Антонов повече неприятности, отколкото облаги. В дома му най-безцеремонно се настаняват доцент по археология, който смята, че е направил откритието на живота си, а някакъв „изкуствовед” – износител предлага изгодна сделка за пласиране на римската баня зад граница.
Като за всяка баня, е назначен и се настанява в апартамента и спасител, който иска „да спаси” собственика на апартамента. Появява се и адвокат, който пък иска да продаде апартамента с римския басейн.
На тази база се разиграват всички перипетии около Антонов след откриване на римската баня, поднесени на публиката с вещина от Ученическия театрален състав при СОУ „Христо Ясенов” Етрополе в навечерието на утрешния патронен празник на училището.

Творците бяха възнаградени за играта си с голяма кошница красиви цветя от кмета на Общината инж. Богомил Георгиев.