Вторият изверг, замесен в убийството на сестрите Белнейски, може да се озове в ареста още преди великденските празници. Новината бе потвърдена пред „България Днес” от два независими източника.

Разследващите вече са влезли в дирите на сочения за съучастник на Лазар Колев - подсъдимият за изнасилването и умъртвяването на Христина и Росица, което потресе България. Магистратите стигнаха до извода, че Колев не е вършил сам пъкленото дело, след като се натъкнаха на ДНК материал по безжизненото тяло на Христина, който е различен от неговия.

„По делото продължава да се работи. На този етап не искам да коментирам каквото и да било за втория заподозрян, защото така може да се попречи на разследването заяви вчера пред „България Днес" водещият следовател по делото Веселин Мартински. Според негови колеги вторият заподозрян е имал сексуален контакт с Росица, но не е участвал в ликвидирането й.

Следовател Мартински припомни, че разследването срещу Лазар Колев е започнало именно след изолиране на биологичен материал по телата на момичетата, което е доказало, че е имал физически контакт с тях. За това, че Колев е убиецът на сестрите Белнейски, сочат останалите доказателства, събрани по делото, категоричен е Мартински. Той се надява Върховният касационен съд (ВКС) да потвърди доживотната присъда на Лазар Колев, която бе постановена първо от Окръжен съд - Пазарджик, а след това и от Пловдивския апелативен съд.