Някогашният гадняр в британския футбол и настоящ актьор Вини Джоунс беше за малко в България, но вдигна много шум. Между снимките на екшъна „Рота герои" звездата успя да обиколи чалга клуб, да отбие атаките на дузина златотърсачки и да се замеси в други любовни интриги.

Според мълвата Вини хвърлил око на българската си асистентка Цветелина Игнатова. Клюката реди, че в паузите между дублите бившият национал по футбол на Уелс не пускал ръката на родната хубавица. Освен че я гледал влюбено, Вини й се доверявал напълно. Позволявал на Цвети не само да подрежда личните му вещи, но дори и да решава с кого ще се вижда, докато е в България, и кои клубове ще посещава нощно време.

„Няма нищо между нас. Та той може да ми е баща. Вини е професионалист", коментира за „Монитор" асистентката му Цвети.

Тя обаче призна, че доста мацки се облизвали за ексфутболиста. „Няма какво да крия, Вини не страда от липса на женски интерес. Фенките му го преследват навсякъде. То и затова тръгна клюката, че съм му гадже. Опитах се да го изведа от столичен чалга клуб, хванах го за ръката и вече ме ожениха", разказва през смях Цвети.

Култовият актьор разочарова феновете на чалга ритмите, защото не си падна по гюбеците. Като част от програмата му у нас организаторите го завели в известен попфолк клуб. Актьорът обаче искал да се усамоти в компанията на екипа си. „Определено попфолкът не е неговата музика. Вини не можа да разбере този тип музика. Той слуша old school неща. Фен е на ска, ретро, музиката на 50-те", разяснява асистентката му.

Феновете му обаче бяха на друго мнение и го нападнаха от всички страни. Най-напористи бяха почитателките му, които се опитваха да го впечатлят с дълбоки деколтета и къси полички. Но за съжаление удариха на камък. Джоунс вече е загърбил образа си на лошо момче. Спрял е да пие и да се бие. За разлика от колегата му Жан Клод ван Дам, който си изпати заради поркането. Миналата година екшън героят беше ограбен в столичния квартал „Люлин" след пиянски запой. „Е, за разлика от Жан Клод Вини не близва алкохол. Позволява си само бяло вино и шампанско. Не пие бира, за да не заформи шкембе като бившите си съотборници", уточнява асистентката му.

Националът на Уелс се оказа голям фен на шопската салата. „Точно това ме помоли да му поръчам, докато бяхме на ресторант. Имал хубави спомени от шопската ни салата и с удоволствие я хапва. Иначе актьорът не е капризен. Предпочита да се храни здравословно и набляга на диетичните манджи", разказва Цвети.

Според наблюденията на асистентката Джоунс е далеч от образа на лошо момче. „Очаквах да е по-агресивен, по-арогантен, а той се оказа много свестен тип", разказва личната му асистентка. Тя разкри, че Джоунс има приятелка в Щатите, с която са в перфектни отношения.