Един от силоваците в бандата за отвличания „Наглите“ Кирил Кирилов – Шкафа, известен и с прозвището Монтанския, е бил застрелян тази вечер около 22 часа пред блок 353 в столичния ж.к. Младост 3, съобщиха източници от полицията.

Сигналът за стрелбата по Шкафа е подаден на тел. 112 в 21.58 часа снощи от жената, с която той живеел на семейни начала, съобщиха от МВР. Кирилов бил прострелян в краката, но въпреки това е бягал около 150 метра. Накрая бил открит пред блок 353.

По убития е стреляно над 10 пъти. Съседи в столичния квартал "Младост" твърдят, че са чули "поне 7-8 гърмежа". На местопрестъплението обаче криминалистите открили над 10 гилзи.

Кирилов, популярен в подземните среди с прякора си Шкафа, е загинал в адски мъки. Три от над десетте куршума са го улучили. Два от тях са попаднали в областта на краката, като един от тях е засегнал артерия. Шкафа първо успял да се затича, но после буквално се влачел около 150 метра. Накрая не издържал и се проснал на земята в очакване на помощ. Докато пристигне линейка обаче, той изпаднал в безсъзнание заради огромната кръвозагуба и малко по-късно починал.

Миналата година Шкафа беше пуснат от ареста срещу мярка - подписка. Идните дни той трябваше да чуе присъдата на съда по делото "Наглите". Прокуратурата поиска за него 12 години затвор.

В началото на миналата година наложената му мярка "задържане под стража" бе променена в подписка, тъй като дублирала излежавана по същото време присъда във врачанския затвор.

Шкафа е арестуван при операция "Наглите" 2. Той се включил в бандата по-късно и участвал в похищенията на бизнесмена Киро Киров и студента Румен Гунински. Твърди се, че Кирил бил доведен, за да замести един от Наглите, който бил в чужбина. Монтанския е сочен като един от хората, които пряко са отвличали жертвите и ги е конвоирал до къщата на ужасите в махала Бърдо, край Вакарел.

Преди около година, известен със скандалните си разкрития сайт, съобщи, че Шкафа ще бъде убит, тъй като играел ролята и на важен свидетел по делото "Наглите", който ще разкрие истинския поръчител на отвличанията. В петък прокуратурата поиска 12 години затвор за Кирилов по делото срещу бандата за отвличания.

На мястото на инцидента в "Младост" тази вечер пристигна зам.-шефът на столичната полиция Ивайло Спиридонов.