МВР съобщи официално днес, че убийството в Ботевград е разкрито. Ето какво се казва в съобщението:

За часове криминалисти от ОДП-София и РПУ-Ботевград разкриха убийство. Вчера сутринта тялото на 22-годишен младеж бе намерено в мемориалния парк на Ботевград. След упорита работа в рамките на десет часа полицаите стигнаха до автора на тежкото криминално престъпление – 19-годишния Недялко Г., който е задържан със 72-часова мярка, разпоредена от Софийска окръжна прокуратура.
Вчера сутринта към 6 часа жител на града забелязал тялото на млад мъж в мемориалния парк на Ботевград и веднага сигнализирал в местното РПУ. Районът незабавно е заграден, мястото на произшествието - запазено. Незабавно пристигнал екип от криминалисти, дознатели и експерти от  ОДП, както и съдебен лекар.  При извършения първоначален оглед на трупа са установени многобройни рани по тялото и главата на жертвата. Криминалистите изяснили самоличността на пребития мъж – В.П. /22 г./ от Ботевград. Иззети са над 30 веществени доказателства. От анализа на събраната при огледа информация експертите се спрели на няколко възможни версии, като паралелно с това започнала работа и за установяване на личните връзки и контакти на убития, а също и на местата които е посещавал  предната вечер.
В полицията са доведени повече от 60 души – сред тях и криминално проявени младежи, съседи, близки и познати, с които криминалистите провели подробни беседи. След анализ на получаната информация, кръгът се стеснил до трима души. Те дали обяснения, които установили фактическата обстановка около извършването на убийството. Предприети са необходимите процесуално-следствени действия за документиране на показанията им. Постепенно е изяснено, че автор на тежкото криминално престъпление е Н.Г. /19 г./, който след полунощ отишъл заедно с В.П. в парка. Там между тях се разиграла сцена на ревност на сексуална основа. Свадата прераснала в побой, който завършил с фатален край.”