Rockwell Collins, разработчик на платформи за бордова електроника и комуникации за самолетната и отбранителната промишлености, ще използва графичния процесор AMD Radeon E2400 в своето интегрирано решение Pro Line Fusion.
    

Компанията разчита на разширените възможности за рендъринг на 3D графика на чипа, които генерират реалистични графични модели на средата извън самолета с цел по-добро „усещане” на терена, на препятствията и пистите в условията на ниска видимост.

С тази технология пилотите лесно могат да получават ключова информация, за да взимат информирани решения във всяка фаза на полета, съобщи AMD.

Вграден в бордовата електроника, Radeon E2400 ще осигури реалистично изобразяване на терена в реално време на 15,1-инчовите LCD дисплеи в самолетната кабина. Чипът поддържа 3D графично ускорение с OpenGL 3.3, Shader Model 4.0, анти-алайсинг, низотропно филтриране и текстурна компресия.

Малката площ на чипа заедно с вградената памет 128MB GDDR3 помага за минимизиране на заеманото пространство и по-опростено проектиране на системите. Налични са и разширени функции за управление на захранването, вкл. гъвкава настройка на работните честоти за оптимално използване на енергията според нуждите.