Трупът, който изплува от Гребния канал в Пловдив, е на 80-годишния Петър Влахов.

Припомняме ви, че  вчера тялото бе открито от младежи, които тичали по южната алея на базата. Когато полицаите извадили трупа, установили, че на врата на мъжа има завързана примка, а на другият виси тежък камък.

Бележка, оставена на бетонния бордюр, съобщавала, че тялото е на Петър Влахов, който сам е решил да сложи край на живота си. Мъжът е баща на 63-годишният Атанас Влахов, който преди месец и половина запали кооперацията на ул. "Дружба" 12 докато готвеше, информира в. “Марица”.

На 2 февруари четири семейства, сред които и едногодишно бебе, останаха без подслон в леденото време след голям пожар в двуетажната им къща на ул. “Дружба” №12. Белята станала, докато Атанас Влахов готвел на таванския етаж.

Газовата бутилка, свързана с котлона, гръмнала, останалите бутилки също се възпламенили. Влахов се отървал само с повърхностни рани на главата и опърлена коса. Жителите успели да се евакуират навреме и жертви и ранени не е имало. Пожарникарите изнесоха на ръце 81-годишната Фанка Влахова, която е неподвижна.

Пожарът в кооперацията избухна след нов и доста скъп ремонт, направен миналото лято. В момента покривът е възстановен. Но по външната изолация на някои от стените още личат огромни дупки от пламъците. Общината отпусна помощ на пострадалите семейства, а бебето и родителите му временно бяха настанени в общинско жилище.

Петър Влахов, или Пеньо, както го познават съседите от квартала е бил доста болен. Преди години е прекарал инсулт и трудно се движел. На раздумка в махалата често се оплаквал от съдбата си и споделял, че повече не му се живее. Възрастните хора го успокоявали, че всички са на един хал, но той смятал, че дните му са преброени. Инцидентът с пожара изглежда го е сломил.

По настояване на синовете си Атанас и Георги обаче рядко пропускал ежедневната си разходка. Студената зима го направила затворник в собствения си дом, но след като се стоплило, той отново започнал да излиза.

Все още не е ясно как Петър Влахов е стигнал до края на Гребния канал. Полицаи проверяват записите от охранителните камери в района. Той е бил навил въжето около кръста си под якето и е издебнал момент, когато наблизо не е имало спортуващи и общинска охрана.