Сестрите Цветанка и Ваня продължават с благотворителната дейност. След като учредиха стипендия на името на своята майка – Цанка Патева, и я връчиха на ученичка от ТПГ „Стамен Панчев”, където тя е преподавала физика, направиха дарение и на Дома за деца и младежи с умствена изостаналост „Св. Пантелеймон” – с. Видраре. Цветанка и Ваня зарадваха децата с лакомства и играчки. Те дариха и хранителни продукти, и хигиенни материали на Дома. За децата, които ходят на училище, Цветанка бе изработила цветни книжки с подбрани детски песни, математически задачи и картинки за оцветяване. Най-големият подарък за децата беше, че двете сестри се включиха в игрите им, пяха песни заедно с тях, отделиха време за разговори с по-големите. В знак на благодарност възпитаниците на Дома изнесоха специална програма за гостенките. Тя бе изпълнена с песни, танци и фокуси. 
Децата изпратиха Цветанка и Ваня с пожелание да ги навестят отново.
„Дори  с недъг, детето не трябва да бъде лишено от родителска грижа. Тъжно е, че това се случва. Персоналът от социални работници, ръководени от директора Евгени Димитров, се стреми да полага много грижи за децата, да ги обгражда с обич и внимание, за да не чувстват липсата на майчина ласка. Тези деца имат необходимост от подкрепа, за да се развиват. Затова всички трябва да им помагаме”, сподели Цветанка.
Чрез дарението двете сестри засвидетелстваха и уважение към рода и паметта на своя баща Павел Патев (1923 г.-2005 г.). Той бе главен юрисконсулт на Завода за полупроводници в Ботевград. Роден е във Видраре, в дом, който не веднъж е ставал убежище на Апостола. Произхожда от рода на Павел Попов – чорбаджи Патьо (1825 г. – 1893 г.), член на основания от Васил Левски революционен комитет във Видраре, участник в революционната дейност в Орханийско и в създаването и развитието на град Орхание (Ботевград).