Чавдар (Етрополе) и италианският футболен клуб Емполи имат подписан договор за спортно-техническо сътрудничество. Споразумението включва както развитието на академия "Христо Стоичков", така и това на първия отбор, който играе в Западна "Б" група - и на треньорите. В допълнение сътрудничеството ще се изразява в организацията на съвместни турнири в Италия и в България.
Вече е уточнен такъв у нас от 27 август до 2 септември с участие на други западни тимове. През втората седмица на месец май треньори от академия "Христо Стоичков" ще изкарат 7-дневна методическа подготовка в Емполи.
Очаква се в същия месец и през юни да се извърши селекция на родени деца през 1999 и 2000 година за Академията. Датите ще бъдат допълнително обявени. В кастинга освен специалистите от Академия "Христо Стоичков", участие ще вземат и такива от школата на италианския клуб.
На Чавдар (Етрополе) гостува директорът на академия Емполи и член на борда на директорите на футболен клуб Емполи Андреа Иноченти. По силата на споразумението Чавдар (Етрополе) е единствен и ексклузивен представител на италианския клуб за територията на България.