Ученици от клуб „Приятели на книгата”, създаден по проект „Успех” в ОУ „Св.Св.Кирил и Методий”, Ботевград представиха дейността си в градската библиотека „Иван Вазов”. Това стана чрез викторина и компютърна разработка.
„Клубът се състои от 15 ученици от първи и втори клас. Чрез различни дейности, като четене на български народни приказки, издаване на училищен вестник, озаглавен „Любопитко”, в който споделяме защо обичаме приказките и какво препоръчваме на другите да прочетат, слушане на приказки в изпълнение на актьори, озвучаване на приказка от самите участници в клуба, водене на читателски дневник, собственоръчно направена книжка и други, децата се приобщават към книгата. Сега е времето те да се сприятелят с нея и да изградим читателски навици у тях”, каза пред наш репортер учителката Геновева Йотова, която е ръководител на клуба. Тя допълни, че учениците проявяват голям интерес и се включват активно във всички дейности.  
Гости на днешната проява на клуб „Приятели на книгата” бяха родители на учениците и Даниела Николова, директор на ОУ „Св.Св.Кирил и Методий”.