Служители на група "Тежки криминални престъпления" към ОДП-София разкриха авторите на въоръжен грабеж, извършен в складове на частна фирма в с. Елешница преди месеци, информират от пресцентъра на МВР.
Около 4.00 часа в нощта на инцидента трима маскирани проникнали в складовете на частна фирма в с. Елешница и нападнали пазача.
Потърпевшият се опитал да реагира и извадил газов пистолет, но един от грабителите насочил срещу него пистолет и избил оръжието от ръката на жертвата. Нападателите завързали пазача с телефонен кабел и го покрили с одеяло.
Тримата откраднали газовия му пистолет, два мобилни телефона и натоварили в лада-комби два скъпоструващи комплекта резаци за оксижен с 40-метрови маркучи и манометри, бензинов агрегат за ток, метални туби с гориво, телевизор "Нео". След грабежа, извършителите избягали и се укрили в Ботунец, а ладата - разкомплектовали и предали за скрап в пункт за изкупуване на черни и цветни метали.
Над 100 човека са проверени и разпитани преди полицаите да влязат в дирите на лидера на групата 26-годишен мъж от с. Виница, Пловдивско.
Той е осъждан за убийство и грабежи в столицата и Първомай. Мъжът е задържан на 27 февруари в центъра на Елин Пелин. На следващия ден в заведение в Ботунец криминалисти от ОДП заловили и един от неговите съучастници.
Единият от тях е 19-годишен младеж от с. Осиковица, Правешко. Той също е известен на полицията с кражби и грабежи в Ябланица, столицата, Ботевград и Правец.  В хода на разследването е установено, че по-голямата част от откраднатото е пласирано в София. Двата мобилни телефона били открити от криминалистите в заложна къща в Ботунец.
Установен е собственикът и на бензиновия агрегат.
Третият участник в престъпната група е установен и се издирва от полицията. Другите двама са задържани с полицейска мярка за 24 часа. По случая се води дознание.